Clicky

Dependenta de Alcool

Dependenta de Alcool

 - Nevoia puternica de a bea
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Dependenta de Alcool

Dependenta de Alcool – Ce este alcoolismul?
Depedenta de alcool poate fi definita simplu ca o nevoie puternica de a consuma substante toxice (bauturi) care sunt obtinute din grau sau fructe fermentate. Aceste substante includ berea, vinul si alte lichioruri tari.

Alcoolismul isi face prezenta atunci cand o persoana tanjeste dupa alcool si nu-si poate limita sau stapani consumul. Daca experimenteaza cineva simptome precum greata, transpiratie, tremurat sau anxietate atunci cand inceteaza sa consume alcool, sau daca simte nevoia de a bea cantitati mai mari de alcool pentru a se simti bine, acea persoana este cel mai probabil alcoolica.

Unii considera ca a te opri sa mai bei este doar o problema de vointa, insa alcoolismul este ceva mai complicat decat atat. Dorinta unui alcoolic dupa alcool este atat de mare incat ii suprima abilitatea de a se opri din baut. Majoritatea alcoolicilor au nevoie de asistenta pentru a putea sa renunte la alcool. Cu tratament si sprijin din partea familiei si prietenilor, multi au reusit sa renunte la bautura si sa-si refaca viata. Totusi, este trist faptul ca mai exista oameni care nu s-au putut opri, in ciuda intregului ajutor de care au beneficiat.


Dependenta de Alcool – Care sunt cauzele si efectele alcoolismului?
Oamenii de stiinta spun ca cei care au in familie membri depedenti de alcool sunt mult mai predispusi spre alcoolism, daca aleg sa bea. Alcoolismul se poate dezvolta sau agrava datorita anturajului sau experientelor traumatice din viata. Acesti factori pot include cultura, familia, prietenii, presiunile semenilor si modul de trai al oamenilor.

Alcoolismul poate provoca necazuri serioase oamenilor si poate fi destructiv din punct de vedere fizic si mintal. In prezent, consumul de alcool este prezent in jumatate din toate crimele, accidentele mortale si sinuciderile. Exista de asemenea si multe probleme de sanatate asociate consumului de alcool, precum vatamarea creierului, cancerul, boli ale inimii si ale ficatului. Alcoolicii care nu inceteaza sa mai bea isi reduc durata vietii cu 10 sau chiar15 ani.

  • Consumul excesiv de acool poate distruge celulele creierului, ducand la vatamarea si distrugerea acestuia.
  • Alcoolul tulbura in mare masura structura si functia sistemului nervos central, impiedicand abilitatea de a recupera, consolida si procesa informatia.
  • Consumul moderat de alcool poate afecta abilitatile cognitive, in timp ce cantitatile mari de alcool interfereaza cu alimentarea creierului cu oxigen, cauzand camuflajul atunci cand este in intregime beat.
  • Depedententa de alcool de asemenea poate inflama gura, esofagul si stomacul si poate cauza cancer in aceste zone, in special la bautorii care si fumeaza in acelasi timp.
  • Bautura excesiva poate produce batai neregulate ale inimii, palpitatii, iar cei care abuzeaza de alcool sunt expusi unui risc mai ridicat de tensiune mare, atac de inima si alte vatamari ale inimii.
  • Alcoolul poate strica vederea, poate deteriora functiile sexuale, poate incetini circulatia sanguina, poate fi motivul proastei alimentatii si retentiei de urina.
  • Acesta poate duce la tulburari pancreatice si afectiuni ale pielii, slabirea oaselor si a muschilor, scazand astfel imunitatea.
O mare parte din alcoolul consumat se descompune in ficat. Este important de retinut faptul ca ficatul are un anumit ritm fix de descompunere a alcoolului. Astfel ca, atunci cand este suprasolicitat pot aparea tulburari si disfunctii care fac ca acesta sa fie locul principal afectat de alcool. Afectarea ficatului poate avea loc in trei stadii. Primul stadiu este marirea lui, atunci cand celulele sunt penetrate cu tesuturi grase anormale. Al doilea stadiu este hepatita alcoolica atunci cand celulele ficatului se umfla, se inflameaza si in cele din urma mor. Al treilea stadiu este ciroza, timp in care se formeaza tesuturi cu cicatrice de fibre, impiedicand circulatia sangelui in ficat.


Dependenta de Alcool – Ce sa faci cu alcoolismul?
Trebuie sa doresti sa pui capat dependentei de alcool. Scopul si dorinta ta cea mai mare trebuie sa fie incetarea bauturii (consumului de alcool).

  • Trebuie sa manifesti initiativa in identificarea cauzelor care te-au determinat sa devii alcoolic. Cunoasterea cauzei unei probleme este o parte esentiala a rezolvarii acesteia. Daca esti alcoolic datorita unor experiente traumatice, trebuie sa mergi si sa te eliberezi de ele. Iertarea este un lucru bun pe care il poti face. Cauta consiliere care sa te ajute pentru vindecare.

  • Ia decizia de a cauta ajutor. Recunoasterea nevoii de ajutor este un lucru important pe care trebuie sa-l faci. Sunt o multime de centre de reabilitare a dependentilor de alcool care te pot sprijini in tratamentul tau. De asemenea, poti primi ajutor in diferite moduri din partea familiei, prietenilor, dar mai ales - din partea lui Dumnezeu.
Continua sa citesti si vei gasi doua marturii interesante despre eliberarea din dependenta de alcool.

Citeste Dependenta de Alcool Pagina 2 Acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Recuperare

Dependenta de Mancare
Dependenta de Fumat
Dependenta de Alcool
Codependenta
De ce eu, Doamne?
Terapia prin Hipnoza
Dependenta de Droguri
Cum sa Te Sinucizi
Victime ale Violului
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
 
 
 
Cauta
 
Add Dependenta de Alcool to My Google!
Add Dependenta de Alcool to My Yahoo!
XML Feed: Dependenta de Alcool
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.