Clicky

Infidelitatea Conjugala

Infidelitatea Conjugala

 - Durere si Speranta
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Infidelitatea Conjugala

Infidelitatea Conjugala – Faptele
Stirile despre infidelitatea conjugala (infidelitatea sexuala fata de partenerul de casnicie) sunt uluitoare. Sondajele de opinie arata ca desi 90 % din oamenii casatoriti condamna relatiile extraconjugale, statisticile de la anchetele nationale indica faptul ca 15% din sotii si 25% din barbati au avut o relatie extraconjugala. Aceste numere cresc cu 20% cand sunt incluse legaturi emotionale si relatii sexuale fara o relatie de lunga durata. O alta sursa, The Monogamy Myth (Mitul Monogamiei), scrisa de Peggy Vaughan, aproximeaza ca 60 % din barbati si 40% din femei vor avea o aventura intr-un moment al casniciei lor.


Infidelitatea Conjugala - Adevarul
Un alt termen pentru infidelitatea conjugala este adulterul. Noua Enciclopedie Britanica relateaza ca, “adulterul pare sa fie la fel de universal, si in unele cazuri, la fel de raspandit ca si casatoria”. De fapt, cercetatorul in casatorii, Zelda West-meads, afirma ca desi o mare parte a adulterului nu este niciodata descoperit, “toate indiciile care scot in evidenta aventurile sexuale sunt in crestere”

Aceste statistici sunt socante, insa ce este si mai alarmant este ca ele inca nu se apropie de expunerea impactului emotional puternic pe care infidelitatea conjugala o are asupra vietilor oamenilor. Imagineaza-ti o durere si suparare de neconsolat, fara sa mentionezi confuzia, anxietatea si noptile nedormite care sunt ascunse in spatele acestor procente. Cand totul iese la iveala, partenerul credincios poate depasi cosmarul, insa cicatricele nu se vor vindeca usor si paguba adusa casatoriei s-a putea sa nu fie reparata niciodata. De asemenea, aventurile extraconjugale pot avea consecinte de lunga durata cu care amandoi, sotul si sotia, se vor confrunta multi ani de zile, cum ar fi bolile transmise pe cale sexuala si sarcina.


Infidelitatea Conjugala – De ce se intampla?
Motivele pentru infidelitatea conjugala sunt pe cat de multe, pe atat de variate in functie de oamenii implicati. Emily M. Brown, LCSW, Director al Key Therapy and Metiation Center, a caracterizat motivele aventurilor extraconjugale in felul urmator: evitarea conflictelor, evitarea intimitatii, dependenta sexuala, dezbinarea si plecarea. Unele din motivele enumerate se incadreaza in una sau mai mai multe categorii.

Este interesant ca multe aventuri conjugale nu sunt intotdeauna un semn al casniciei tulburate. Unii oameni casatoriti cedeaza in fata momelii unei relatii extraconjugale ca rezultat al experimentarii unui stres anormal pe langa schimbarea stilului normal de viata, cum ar fi nasterea unui copil sau plecarea copiilor de acasa. Astfel, adulterul poate avea loc atat in casniciile fericite, cat si in cele nefericite. In unele cazuri, partenerii de casatorie pot parea fericiti in ochii altora, insa sotul sau sotia incep o aventura din cauza unei imagini de sine negative, obiceiului de a evita conflictele sau fricii de intimitate. Partenerul credincios a facut multe pentru casnicie; insa nu conteaza cat de mult s-au straduit amandoi, pentru ca partenerul necredincios intra intr-o aventura extraconjugala din cauza propriei lui deficiente. Alte motive pentru infidelitatea conjugala sunt tipic simptomatice pentru o casatorie nesanatoasa sau de multe ori, esuata. Sunt lucruri precum lipsa afectiunii intre parteneri, patima sexuala a unuia din soti, sentimente de indreptatire bazate pe sex sau statut si mijloace de iesire dintr-o casnicie nefericita.


Infidelitatea Conjugala – Cum sa o tratam?
Nu conteaza in ce categorie se incadreaza infidelitatea conjugala, fiindca toate motivele sunt ca o boala care distruge radacinile unei plante sanatoase, pentru a o ucide in cele din urma. Infidelitatea conjugala nu poate fi niciodata un tratament pentru acea boala. Dimpotriva, aventurile extraconjugale fac boala sa ajunga in metastaza, precum cancerul; in timp foarte scurt, intreaga casnicie este infectata si trebuie luate masuri extreme pentru a o salva.

Continua Sa Citesti!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Depasirea Divortului
Abuzul in Casatorie
Depasirea Avortului Spontan
Consiliere Crestina de Cuplu
Abuzul Verbal
Conflictul in Casatorie
Familii Mixte
Copiii Parintilor Alcoolici
Conflictele in Familie
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Infidelitatea Conjugala to My Google!
Add Infidelitatea Conjugala to My Yahoo!
XML Feed: Infidelitatea Conjugala
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.