Clicky

Parasirea Cuibului Parintesc

Parasirea Cuibului Parintesc

 - Gaseste Pacea
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Parasirea Cuibului Parintesc

Parasirea Cuibului Parintesc: Nu a fost acesta scopul?
Cand copiii sunt mici, ii invatam sa-si lege sireturile la papuci, sa-si pregateasca singuri sandwichurile si in final sa isi duca hainele la spalatorie sau sa si le spele singuri. Parintii petrec timp invatandu-si copii in speranta ca vor fi tineri independenti si productivi. Si nu a fost acesta scopul? Totusi, unii parinti au sentimente contradictorii atunci cand copiii indraznesc sa plece de la ei.

Printre sentimentele mamei poate fi sentimentul de inutilitate. Incepe sa caute ce sa faca in timpul liber care a fost petrecut cu condusul masinii, participarea la indatoriile scolare, organizarea de petreceri pentru copii, si asa mai departe. Amandoi parintii se pot lupta cu sentimentul ca si-au pierdut autoritatea. In plus, sotii isi pot da seama ca au putine de vorbit din moment ce multi ani de zile copiii lor au fost in centrul conversatiilor lor. Insa, acesta este punctul din viata pana la care ii crestem noi.


Parasirea Cuibului Parintesc: Cum vom umple golul?
Daca parintii sunt casatoriti, acest timp poate fi folosit pentru a se concentra unul asupra celuilalt. Poate fi un timp minunat pentru a-si reinnoi intimitatea impartasita odata si a se concentra asupra relatiei lor. Poate esti un parinte singur si ai nevoie de o perioada de tranzitie. In orice caz, exista multe modalitati de diminuare a sentimentelor de pierdere atunci cand cuibul este golit.

  • Organizeaza seri romantice in doi sau petrece mai mult timp cu prietenii.
  • Gazduieste un student strain venit pentru schimb de experienta. Poate fi incantator sa stii ca ajuti un tanar care trece printr-o experienta noua.
  • Implica-te in grupul de tineri din biserica ta sau intr-o pozitie de voluntar in comunitatea ta. Tinerii sunt fiinte minunate, pline de viata, energie si cei mai multi doresc sa impartaseasca aceasta cu adultii care sunt interesati de ei.
  • Acesta este timpul cel mai bun pentru a te implica in biserica ta. Multe biserici au grupuri de “Cuiburi Parasite” (n.tr. parinti, ai caror copii au parasit casa parinteasca), oameni care sunt ca si tine, care merg impreuna la plimbare, isi impartasesc experientele, cat si grupuri de oameni cu acelasi hobby.
  • Calatoreste sau reinnoieste-ti hobbyurile.

Parasirea Cuibului Parintesc: O experienta personala
O femeie povesteste: “Cand ultimul meu copil a plecat de acasa, a fost o lovitura grea. Am fost parinte in cea mai mare parte a vietii adulte si nu am stiut ce sa fac. Imi lipsea sunetul vocilor mici care umpleau atmosfera, cat si intratul si iesitul copiilor. In primul an, am fost de acord sa gazduiesc un student din Europa venit pentru schimb de experienta. Prezenta lui m-a ajutat sa fac o tranzitie. Insa, imi dadeam seama ca inca mai am un gol care trebuie umplut. Am devenit mai implinita cand m-am indreptat spre cautarea planurilor mele neimplinite si am intrebat: “Ce vrea Dumnezeu acum pentru viata mea?” Cand L-am intrebat, El mi-a aratat!

“Pentru prima data in viata mea am avut posibilitatea de a merge intr-o calatorie misionara, lucru pe care mi l-am dorit dintotdeauna. A fost cea mai minunata si binecuvantata experienta din viata mea pe langa cea de a avea o familie. In afara faptului ca aceasta calatorie mi-a implinit nevoia de a fi o binecuvantare pentru ceilalti, am fost si mai binecuvantata de oamenii pe care i-am intalnit. Ei aveau atat de putin si aceasta mi-a aratat cat de multe aveam eu. Am invatat sa nu ma mai simt parasita sau singura”.

Dumnezeu ne da un sentiment grozav de valoare cand ne punem increderea in El.. El spune in Isaia 46:4: “Pana la batranetea voastra Eu voi fi Acelasi, pana la caruntetele voastre va voi sprijini. V-am purtat, si tot vreau sa va mai port, sa va sprijinesc si sa va mantuiesc”. Domnul este aici sa ne ajute sa ne bucuram de anii nostri, sa avem pace si sa gasim un echilibru perfect in aceasta urmatoare etapa a vietii.

Invata Cum Sa Depasesti Singuratatea!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Copiii Parintilor Alcoolici
Depasirea Avortului Spontan
Femeia Nemaritata
Adoptia Copilului
Abuzul Verbal
Consiliere Crestina de Cuplu
Consilierea Crestina de Familie
Conflictele in Familie
Avortul in Faza Tarzie
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Parasirea Cuibului Parintesc to My Google!
Add Parasirea Cuibului Parintesc to My Yahoo!
XML Feed: Parasirea Cuibului Parintesc
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.