Clicky

Semnele Depresiei

Semnele Depresiei

 - Semnele de Avertisment
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Semnele Depresiei

Semnele Depresiei – Importanta
Semnele depresiei sunt ascunse, datorita faptului ca de multe ori sunt amestecate cu atribute generale ale naturii umane. Simptomele depresiei includ un comportament dezechilibrat sau caracteristici care nu sunt in limitele a ceea ce este considerat normal pentru persoana respectiva. Aceste semne sunt identificate de specialisti, dar exista multe alte indicatii care de multe ori nu sunt depistate si tratate.

Daca ai vreo indoiala sau ingrijorare in legatura cu simptomele depresiei, te rog sa cauti imediat pe cineva pentru un diagnostic corespunzator. Poate fi vorba de un dezechilibru chimic care necesita tratament.


Semnele Depresiei – Semne de Avertisment
Semnele depresiei pot fi identificate cu greu. Prietenii, familia si partenerii pot spune ca “el sau ea este exact asa ca si inainte”. S-ar putea ca ei sa nu observe semnele mai serioase de avertisment ale depresiei.

Fiecare persoana este creata unica de Dumnezeu, asa ca nici o lista de simptome nu se potriveste tuturor. Totusi, exista o lista de simptome care arata o posibila depresie:

  • Oboseala - in ciuda cantitatii corespunzatoare de somn, dietei echilibrate si multor exercitii fizice, persoana se poate simti mereu epuizata.
  • Stare instabila – o persoana deprimata poate experimenta momente scurte de fericire, care alterneaza imediat cu tristetea si iritatia.
  • Dificultate in lupta cu viata – rutina de fiecare zi, scularea, mersul la servici si intoarcerea acasa pot parea lipsite de valoare. Persoana deprimata poate simti ca nu este importanta, serviciul ei nu conteaza, iar viata nu merita traita. Este un sentiment puternic de inutilitate.
  • De multe ori depresia este cauzata de o tragedie, moartea unui om drag, divort, dieta, droguri, alcool, etc.


Semnele Depresiei – Calea spre vindecare
Ce putem face atunci cand vedem semnele depresiei? In primul rand, trebuie s-o acceptam. Depresia este o problema reala si serioasa. In al doilea rand, trebuie sa recunoastem ca nu este nici o rusine sa fim in depresie. Probabil, singura rusine ar fi in a nu o trata, lasand-o sa continue sa te afecteze pe tine si pe cei dragi ai tai. In al treilea rand, realizeaza ca nu esti singur. Sunt si alti oameni care se lupta cu probleme asemanatoare. In al patrulea rand, cauta ajutor atunci cand constati simptomele depresiei. Pastori, consilieri pregatiti si medici iti pot oferi sfaturi care sa te ajute la unele probleme sau anxietati pe care viata le aduce.

In Biblie este un verset care ii sfatuieste pe cei care se lupta cu depresia. El spune: “Nu va ingrijorati de nimic; ci in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri” (Filipeni 4:6). Dumnezeu stie prin ce treci si doreste sa vorbesti cu El in rugaciune. Poate ai auzit expresia: “Marturisirea este buna pentru suflet”. Este adevarat.

De asemenea, Dumnezeu ne ofera protectie gandurilor si vietii noastre interioare. Cand e intuneric si gandurile deprimante navalesc in noi, Biblia spune: “Incolo, fratii mei, tot ce este adevarat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice fapta buna si orice lauda, aceea sa va insufleteasca” (Filipeni 4:8).

Invata sa Depasesti Depresia!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Depasirea Avortului Spontan
Vindecarea unei Inimi Frante
Stapanirea Geloziei
Sensul Tragediei
Teama de Despartire
Tulburarea Obsesiv-Compulsiva
Biruieste Frica
Semnele Depresiei
Calmant Pentru Stres
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Semnele Depresiei to My Google!
Add Semnele Depresiei to My Yahoo!
XML Feed: Semnele Depresiei
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.