Clicky

Teama de Despartire

Teama de Despartire

 - Frica de Absenta
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Teama de Despartire

Teama de Despartire – Reala sau imaginara?
Teama de despartire este o experienta foarte reala, dar si obisnuita, pentru majoritatea copilasilor in varsta aproximativ de 8-16 luni. Un copilas nu este in stare sa priceapa ce inseamna absenta unui parinte. Pentru un copil mic, “a fi departe” poate fi inteles ca si “plecat pentru totdeauna”. In jurul varstelor de la 4 la 6 ani, nervozitatea si anxietatea asociate cu teama de despartire normala sunt intalnite aproape la tot, iar apoi dispar.

Totusi, fiecare copil are nevoie de o perioada de adaptare. Este nevoie de rabdare si intelegere pentru a linisti un copil care se lupta cu teama de despartire. Simptomele fricii de despartire includ atasare/alipire si aversiunea de a fi lasat in locuri necunoscute, cum ar fi cresa sau centrele de zi. Unii copii mici experimenteaza o teama veritabila fata de locuri si persoane necunoscute.


Teama de Despartire – Cum imi pot ajuta copilul sa treaca peste aceasta?
Copii au nevoie de ajutor in depasirea fricii de despartire. Ei au nevoie sa experimenteze faptul ca o ingrijitoare sau un parinte poate pleca, pentru ca mai tarziu sa vina din nou. Multi parinti ezita sa-si lase copilasii sau bebelusii in grija altcuiva. Totusi, a face acest lucru poate fi un pas in directia buna spre a-l ajuta pe copil sa socializeze si sa aiba incredere, nu doar in parinti, ci si in lumea din afara casei.

Cazurile de teama de despartire mai extreme sunt de multe ori asociate cu neplacerea parintilor si ingrijitorilor la despartirea de un copil mic. Copilasii sesizeaza imediat nervozitatea sau ezitarea unui parinte care isi manifesta propria anxietate la gandul despartirii de copil. Un parinte calm si linistitor este unul care isi va incuraja copilul sa-i accepte pe oamenii de incredere si noutatea unui mediu sigur.

Cercetarile sprijina eforturile societatilor pentru sanatate medicala si mintala in a oferi ajutor celor care sufera de forme de anxietate, adresandu-se intregii persoane – trup, minte si duh. De aceea, Directorul Serviciilor de Consiliere Samaritene si Ingrijirii Autorizate pentru AAMT (Samaritan Counseling Services and Licensed Supervisor for the AAMT), Dr. Paul J. Melrose, demonstreaza ca: “O credinta puternica intareste sentimentul de curaj al cuiva, speranta si increderea in bunatatea si valoarea sa proprie si a vietii”. Aceasta sugereaza ca familiile care au o temelie de credinta isi pot ajuta copilul suferind de tulburarea de anxietate prin implicarea lui in credinta.


Teama de Despartire – Ce se intampla daca nu vad imbunatatiri?
Potrivit Serviciului de Sanatate Publica a Statelor Unite, Sectia Ministerului Sanatii, aproximativ 4% din toti copiii mici care sufera de teama de despartire, nu se vor debarasa sau recupera de simptomele asociate. Dimpotriva, acestia vor dezvolta o forma mult mai serioasa de anxietate cunoscuta ca si Tulburarea de anxietate de despartire. Frica excesiva care se manifesta incontinuu mai multe saptamani poate semnala prezenta acestei tulburari. Cand un copil de varsta de scoala nu este in stare sa participe la activitati normale sau refuza sa mearga la scoala datorita fricii de despartire, parintii ar trebui sa caute ajutor specializat pentru evaluarea si tratarea simptomelor tulburarii de anxietate de despartire.

Invata Mai Multe Despre Depasirea Despartirii!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Invingerea Depresiei
Depasirea Avortului Spontan
Sensul Tragediei
Atacuri de Panica
Procesul de Suparare
Teama de Despartire
Confruntare cu Moartea
Stapanirea Geloziei
Semnele Depresiei
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Teama de Despartire to My Google!
Add Teama de Despartire to My Yahoo!
XML Feed: Teama de Despartire
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.