Clicky

Vindecarea de Codependenta

Vindecarea de Codependenta

 - Solutia Biblica
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Vindecarea de Codependenta

Vindecarea de Codependenta – Ce Spune Biblia?
Primul pas in vindecarea de codependenta este intelegerea adevaratei naturi pacatoase a codependentei. Odata ce acest lucru a fost realizat, cheia pentru vindecarea de lunga durata este adoptarea catorva invataturi gasite in Biblie. Crestinii sunt chemati sa-si schimbe comportamentul urmand exemplul lui Isus Cristos. In Matei 5:37, Isus spune: “Felul vostru de vorbire sa fie: “Da, da; nu, nu”; ce trece peste aceste cuvinte, vine de la cel rau.” Codependentii ar trebui sa-si faca timp sa raspunda la solicitari, astfel incat sa urmeze aceste cuvinte ale lui Isus si sa nu fie siliti sa raspunda cu “Da” cand in realitate ar vrea sa spuna “Nu”. Ei trebuie sa renunte la incercarea de a controla oamenii si situatiile si sa-L roage pe Dumnezeu sa le dea putere de a se increde in El pentru toate lucrurile. Trebuie sa realizeze si sa recunoasca ca Dumnezeu este in control si ca El ii iubeste pe ei si pe cei din jurul lor mai mult decat o fac ei. Trebuie sa creada ca El poate face minuni in vietile altora si ale lor atunci cand se dau la o parte din calea Lui.


Vindecarea de Codependenta – Urmarea Poruncilor Mari
Vindecarea de codependenta este posibila doar atunci cand oamenii sunt dispusi sa faca schimbari. Codependentii ar trebui sa respecte cele doua mari porunci ale lui Dumnezeu: “Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, si cu tot cugetul tau... Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti” (Matei 22:37, 39). Daca Il punem pe Dumnezeu pe primul loc, vom dori sa urmam ceea ce ne-a poruncit El. Altfel spus: “Ca sa ne iubim aproapele ca pe noi insine, mai intai trebuie sa invatam si sa stim ce inseamna sa ne iubim pe noi insine”. Asadar, Isus a vrut sa ne spuna sa acordam altora atentia iubitoare pe care obisnuim sa ne-o acordam noua insine. “Caci nimeni nu si-a urat vreodata trupul lui, ci il hraneste si il ingrijeste cu drag, ca si Hristos Biserica” (Efeseni 5:29)

Codependentii trebuie sa inteleaga mai intai dragostea lui Dumnezeu pentru ei. Ei trebuie sa realizeze ca slujesc in prezenta Cuiva. Trebuie sa-si infraneze dorinta de a-i “elibera” pe oameni din propria nevoie (nesatisfacuta) de a fi iubit sau util. Trebuie sa invete cum sa refuze sa-si asume responsabilitatea pentru situatii in care alti oameni sunt responsabili; sa invete sa se bazeze pe Dumnezeu si pe abilitatea Lui de a-i creste si maturiza pe ceilalti prin problemelele cu care se confrunta. Codependentii pot invata sa-i ajute pe ceilalti, cu o inima slujitoare, fara nici o dorinta de a primi ceva inapoi. Atunci cand invata sa accepte greselile, esecurile si lipsurile altora, ei se vor putea abtine de la a da sfaturi sau a incerca sa-i linisteasca pe ceilalti daca nu li s-a cerut ajutorul.


Vindecarea de Codependenta – Gasirea Echilibrului lui Dumnezeu
Vindecarea de codependenta presupune cateva lucruri: codependentii trebuie sa-L puna pe Dumnezeu pe primul loc, sa creada in Cuvantul Lui, sa ia decizii serioase, sa gaseasca echilibru in programul lor, si sa aiba ca prioritate relatiile cu familia. Atunci cand acestia petrec in fiecare zi mai intai timp cu Dumnezeu, El le poate inmulti timpul si ii poate conduce de-a lungul zilei cu pace si putere. Codependentii trebuie sa invete sa nu-si saboteze viata ingaduind oamenilor, evenimentelor sau distractiilor sa-I opreasca din relatia lor zilnica cu Dumnezeu. Ei pot fi transformati prin innoirea mintii lor (Romani 12:1-3), prin memorarea Cuvantului lui Dumnezeu, prin partasia cu alti credinciosi si comunicara permanenta cu Dumnezeu.

Continua Sa Citesti Mai Departe!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Recuperare

Terapia prin Hipnoza
Anorexie si Bulimie
Dependenta de Mancare
Vindecarea de Codependenta
Cum sa Te Sinucizi
Imi urasc viata
Codependenta
Dependenta de Droguri
Depasirea Pierderii Locului de Munca
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
 
 
 
Cauta
 
Add Vindecarea de Codependenta to My Google!
Add Vindecarea de Codependenta to My Yahoo!
XML Feed: Vindecarea de Codependenta
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.