Clicky

De ce eu, Doamne?

De ce eu, Doamne?

 - Increderea
Esti aici: Provocari ale Vietii >> De ce eu, Doamne? 2
(Citeste De ce eu, Doamne? Partea I)

De ce eu, Doamne? – Dumnezeu este in control
De multe ori Dumnezeu foloseste evenimente din vietile noastre pentru a face o lucrare in viata altcuiva. Adevarul este ca noi tindem sa avem o perspectiva foarte mica asupra lumii. Lumea noastra se invarte in jurul nostru si pentru ca fiecare lucru din aceasta lume personala ne afecteaza, uitam adesea, ca nu suntem cauza si efectul tuturor lucrurilor. Realitatea este ca noi suntem una din milioanele fiinte umane care ia decizii in fiecare secunda. Fiecare din acele decizii afecteaza lumea pe cand doar unele din ele ne afecteaza in mod direct.

Noi nu suntem in control. Dumnezeu este in control si nimic nu se intampla fara acordul Lui. Nimic nu se schimba decat la porunca Lui. In Geneza citim cum Dumnezeu a creat toate lucrurile, le-a pus la locul lor, le-a dat directie si le-a pus in miscare, in perfecta armonie si echilibru. Nu conteaza cat de multe decizii libere sunt luate in fiecare secunda, totul ramane in echilibrul lui Dumnezeu. Evrei 1:3 ne spune: “El [Fiul], care este oglindirea slavei Lui si intiparirea Fiintei Lui, si care tine toate lucrurile cu Cuvantul puterii Lui...”. Nici un om nu poate arunca universul in haos. Dumnezeu intotdeauna este in control.

Viata nu este intotdeauna dreapta in ochii nostri, insa Dumnezeu este intotdeauna drept. Noi nu suntem victime in aceasta viata. Noi suntem iubiti neconditionat si cu ardoare de Dumnezeu Tatal. Probabil atunci cand suntem tristi si impovarati, intrebam, “De ce eu?”, raspunsul Lui poate fi: “Increde-te in Mine, Te iubesc. Fac totul sa fie spre binele tau!”


De ce eu, Doamne? – Istoria unui om
Un om din Biblie, pe nume Iov, L-a intrebat pe Dumnezeu, “De ce eu, Doamne?” El avea o viata buna. A fost placut lui Dumnezeu si fara prihana inaintea Lui. Satana, care nu este omniscient, se pare ca nu stia de existenta lui Iov pana Domnul i-a zis: “Ai vazut pe robul Meu, Iov? Nu este nimeni ca el pe pamant. Este un om fara prihana si curat la suflet, care se teme de Dumnezeu si se abate de la rau” (Iov 1:8). Dumnezeu l-a provocat, l-a incurajat si i-a permis lui Satana sa trimita lui Iov o durere si suferinta personala extrema. Pentru ca Dumnezeu il cunostea pe Iov si stia ca el a ales sa-L iubeasca indiferent de orice, a permis ca aceasta credinta a lui Iov sa fie puternic incercata. El i-a permis lui Satana sa omoare familia lui Iov, sa-i jefuiasca pamantul si vitele si sa distruga tot ce era scump pentru Iov pe pamant.

Care este lectia? Dumnezeu i-a demonstrat lui Satana (si noua) ca cei ale caror inimi sunt intoarse cu adevarat spre Dumnezeu, Il slujesc pe Dumnezeu si Il iubesc cu ardoare, nu pot fi despartiti de Dumnezeu indiferent de tacticile pe care le aplica Diavolul. Dumnezeu il cunostea pe Iov, ii stia puterea si slabiciunile, si El stia ca Iov este suficient de puternic pentru a putea trece prin tot ce declansa Satana impotriva lui. Prin puterea lui Dumnezeu, Iov a reusit sa reziste in toate aceste imprejurari grele. El a inteles ca un om poate pierde tot ce are, insa atunci cand apartine lui Dumnezeu, are tot ce ii este necesar.

Iov nu a gresit cu nimic. El era slujitorul lui Dumnezeu, Il iubea pe Dumnezeu si era iubit de El. Istoria lui Iov este despre increderea in Dumnezeu pentru un sfarsit bun, chiar si atunci cand trecem prin imprejurari cumplite. Oare inseamna ca toate lucrurile rele care ni se intampla sunt ca in cazul lui Iov? Nu neaparat. Lectia lui Iov a fost lasata ca sa stim ca Dumnezeu va aduce un sfarsit bun celor care Il iubesc, care se incred cu statornicie in El, in toate circumstantele vietii.


De ce eu, Doamne? – Speranta
Te increzi in intregime in Dumnezeu in toate imprejurarile prin care treci? Crezi din toata inima ca intotdeauna caile Sale sunt drepte si corecte? Crezi ca planurile Lui sunt intotdeauna spre bine si nu spre rau? Daca da, impartaseste sentimentele tale cu Dumnezeu. Ia aminte la urmatoarea rugaciune: “Draga Tata, ma incred in Tine. Cred ca Tu esti in controlul vietii mele si ca Tu ai permis aceste circumstante in viata mea. Sunt convins ca ai planificat un sfarsit bun. Invata-ma sa ma bazez mai putin pe intelepciunea mea si mai mult pe a Ta. In numele lui Isus, Amin.”

Daca nu ai inca o relatie personala cu Isus Cristos si vrei sa afli mai multe, fa click aici.

Aprofundeaza


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Recuperare

Anorexie si Bulimie
Imi urasc viata
Victime ale Violului
Dependenta de Mancare
Workaholic
Dependenta de Fumat
Dependenta de Droguri
Vindecarea de Codependenta
Depasirea Pierderii Locului de Munca
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
 
 
 
Cauta
 
Add De ce eu, Doamne? to My Google!
Add De ce eu, Doamne? to My Yahoo!
XML Feed: De ce eu, Doamne?
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.