Clicky

De ce eu, Doamne?

De ce eu, Doamne?

 - Indrumare
Esti aici: Provocari ale Vietii >> De ce eu, Doamne?

De ce eu, Doamne? – O intrebare frecventa
Pentru ca s-a intamplat ceva care te-a facut sa te simti izolat/a, sunt sigur ca te intrebi, “De ce eu, Doamne?” Poate simti ca Dumnezeu trebuie sa te pedepseasca din anumite motive. Pentru ce altceva ti s-ar putea intampla aceasta tie? Fii linistit! Tu nu esti singur/a. Indiferent cum te simti acum, Dumnezeu nu te-a abandonat si nu te-a lasat singur/a. Nu are importanta in ce situatii te afli; promisiunea Lui este ca te va ajuta sa treci peste si iti va da indrumarea si puterea de care ai nevoie. Dumnezeu vrea sa stii ca intelege cum te simti, pentru ca El stie mai multe despre situatia ta decat tine, si a vazut inaintea ta lucrurile care ti se vor intampla . Mai mult, El a inceput sa lucreze dupa hotararea Sa chiar inainte sa stii sa-L rogi! Realitatea este ca Dumnezeu este de partea ta! El nu este impotriva ta.


De ce eu, Doamne? – Un sistem de credinta eronat
Sentimentele si intrebarile “de ce eu, Doamne?” sunt reale. Ele sunt bazate pe evenimente reale, insa concluziile noastre pot sa fie gresite. Nu vrem sa minimalizam in vreun fel durerea pe care o simti, insa incercam sa te ajutam sa te uiti mai indeaproape la modul in care te simti vizat/victimizat, si daca ai ajuns sau nu la o concluzie corecta. Raspunsurile la motivul pentru care tragem concluzii in orice lucru, la motivul pentru care punem la indoiala intentia si planul lui Dumnezeu in fiecare situatie, pot fi gasite in sistemul de credinta foarte individualizat.

Noi preluam credinta de la parinti, profesori, experientele de viata, carti, etc. Unele lucruri in care am ajuns sa credem pot sa sune bine, insa in realitate perspectivele noastre pot fi definite prea strict sau incorect. Am preluat multe idei si concepte care ne distorsioneaza gandirea sanatoasa si in cele din urma ne fac rau. De exemplu, am invatat din circumstante sau din trecutul nostru, neadevaruri care ne determina sa jucam rolul de victime. Aceste credinte eronate ne fac sa strigam cand trecem prin suferinta: “De ce eu, Doamne?”

Raspunsul lui Dumnezeu este ca noi nu suntem victime, ci invingatori. Dumnezeu a spus ca ne putem increde in El in orice lucru si ca fiecare eveniment din viata noastra ar trebui privit ca o MARE bucurie (Iacov 1:2). De asemenea, El ne-a spus ca urmareste binele in fiecare situatie, pentru cei care Il iubesc (Romani 8:28). Cand intrebam “De ce eu, Doamne?” de fapt nu credem in Dumnezeu. Sistemul nostru de credinte se opune lui Dumnezeu si de aceea ne simtim vizati si victimizati.

Majoritatea dintre noi credem ca trebuie sa intelegem toate lucrurile. Vrem doar sa stim de ce. Daca nu intelegem, uneori simtim ca Dumnezeu ne-a tradat in vreun fel. In realitate, nu Dumnezeu este Cel care ne pune in incurcatura sau ne tradeaza, ci sistemul nostru de credinte. Toate acele credinte inconsecvente si partial corecte ne fac sa punem la indoiala corectitudinea lui Dumnezeu fata de noi si trairile pe care le avem. De exemplu, in sistemul nostru de credinte, am ajuns oarecum sa credem ca meritam sa fim binecuvantati pentru ca ne-am straduit sa-L onoram pe Dumnezeu, am fost oameni buni, am dat mancare celor flamanzi sau am ajutat pe vreun vecin. De multe ori credem ca lucrurile bune pe care le facem ar trebui sa ne protejeze de calea suferintei. Iar cand ni se intampla vreun lucru rau, suntem incurcati, confuzi, si Il intrebam pe Dumnezeu: “De ce?”.


De ce eu, Doamne? – Schimbarea gandirii noastre
Cand se intampla ceva care ne loveste profund, ne intrebam adesea: “De ce eu, Doamne?” Ne grabim sa judecam evenimentul ca fiind bun sau rau. Si daca am elimina posibilitatea ca orice ni se intampla este rau in mod inerent, si am alege sa credem ca tot ce ni se intampla este intotdeuna bine? Imposibil, zici? Trebuie sa fie ori una, ori alta, nu-i asa?

Sistemele de credinta sunt schimbatoare. Cand descoperim ca ceva in care am crezut, chiar si pentru mult timp, nu mai este valid, nu putem pur si simplu sa ne schimbam parerea si sa credem altceva? Daca strigi “De ce eu, Doamne?”, trebuie sa crezi ca exista un Dumnezeu care te aude si speri ca iti va raspunde. Poate a fost o vreme in care tu nu credeai deloc ca exista Dumnezeu. Daca ti-ai schimbat parerea si ti-ai deschis viata pentru Dumnezeu, atunci iti poti schimba si modul de gandire, astfel incat sa nu mai cataloghezi evenimentele ca fiind rele pentru tine.

Cand decidem sa credem ca TOATE intamplarile din viata noastra sunt bune, chiar si cele care par acum frustrante si dureroase, atunci suntem de acord cu Dumnezeu! Cand alegem sa credem si sa ne incredem in Dumnezeu ca intotdeauna sfarsitul va fi bun, de fapt ne incredem in El! Doar Dumnezeu stie de ce trecem prin acele circumstante. Noul dialog cu Dumnezeu va fi: “Doamne, aceasta urmeaza sa fie o calatorie interesanta. Sunt curios si incantat sa vad cum vor lucra spre binele meu toate lucrurile care mi se intampla. Am incredere ca Tu vei face ca totul sa fie spre bine!”

Citeste De ce eu, Doamne? Pagina 2 Acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Recuperare

Dependenta de Fumat
Imi urasc viata
Workaholic
Dependenta de Droguri
Anorexie si Bulimie
Terapia prin Hipnoza
Ajutor pentru Abuzul din Copilarie
Victime ale Violului
Depasirea Pierderii Locului de Munca
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
 
 
 
Cauta
 
Add De ce eu, Doamne? to My Google!
Add De ce eu, Doamne? to My Yahoo!
XML Feed: De ce eu, Doamne?
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.