Clicky

Конфликт в брака

Конфликт в брака

 - Изберете мира
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Конфликт в брака

Конфликт в брака – източника
Конфликтът в брака е нормална част от живота на женените. Когато двама души се съберат в брак, конфликтът е задължително да се случи. Всеки човек има различен житейски опит и, без съмнение, има различни очаквания от брака и от неговия / нейния партньор. Ето защо, всеки от тях ще реагира по различен начин на предизвикателствата на живота.


Конфликт в брака – отговорът
Когато двама или повече хора се съберат, шансът за брачен конфликт задължително се увеличава. Брачните конфликти не са лоши сами по себе си. Нашият отговор към конфликтите може да бъде полезен или вреден. Брачният конфликт може да бъде предизвикателство, което да ни помогне да израстем в по-зрели хора, както и в по-зряло взаимоотношение или той може да разруши нашия брак. Вероятно Бог използва специалните чудатости на нашия партньор като шкурка, за да заглади грапавите ръбове на нашия собствен характер.

Може да се изненадате да научите, че Библията обсъжда това. В книгата на Яков се казва да сме радостни, когато пътя е труден, защото тогава нашето търпение има възможност да се развива. Когато нашето търпение расте, това показва, че сме зрели (Яков 1:1-4). То показва, че любовта наистина живее в нас. Естеството на истинската любов е много търпелива и мила, никога не ревнува или завижда, никога не е високомерна или егоистична или груба. Любовта не търси своето си. Тя не е докачлива. Тя не се гневи и едва забелязва, когато другите и навреждат (1 Коринтяни 13).

Ще видим какво наистина има вътре в нас, когато нашия партньор „ни къса нервите”. Ще изригнем ли в гняв? Ще бъдем ли груби? Ще настояваме ли той / тя да го направи по нашия начин? Ще позволим ли брачните конфликти да управляват нашия живот? Ще прилагаме ли техники, за да се създадем по-добра комуникация? Въпреки че нашия партньор може да греши в това, което той / тя казва или прави, нашата реакция показва кои сме наистина отвътре. Ние имаме избор. Можем да реагираме по конструктивен начин или можем да реагираме по отрицателен начин, показвайки нашия гняв, нашето чувство за несправедливост и нашата наранена гордост.


Конфликт в брака – примери
Не се налага да търсим много, за да видим примери за брачен конфликт. Конфликтът може да варира от леки разногласия за това какво да има за вечеря тази вечер до крайността на злоупотребата.

Често е лесно да застанем в онеправданата страна и да се чувстваме ощетени или себеправедни, когато възникне семеен конфликт. Имало е случаи в моя собствен брак, когато съм смятала, че наистина съм дала всичко, което мога да дам и че е негов ред да се промени. Открих чрез съветничество и молитва, че моето сърце и моите мотиви са често далеч от правилните или благородните и че много грешах в моето отношение и реакции към моя съпруг. Научих, че съпругът ми има много да каже и то често е много вярно.

Има един пример в Библията за жена, която имаше всички причини да се гневи на мъжа си, да бъде груба, да го мъмри, но тя не го направи. Тя избра вместо това да бъде миротворец. Нейното име беше Авигея и името на мъжа и Навал. Историята се намира в 1 Царе 25. Навал направи нещо глупаво. Той обиди Давидовите мъжете и ги наруга, когато Давид се нуждаеше от помощ. Давид беше много ядосан и възнамеряваше да убие Навал и всичките му мъже. Авигея, вместо да се разсърди на мъжа си и да го смъмри за глупостта му за това, че е поставил всички тях в смъртна опасност, подейства по един конструктивен начин и спаси живота им!

Модерен пример за отношението на Авигея е една млада двойка, в която мъжа напуснал църквата, в която били израснали и оженени, за да отиде в окултна. Въпреки че това разкъсало сърцето на младата жена, тя не позволила това да ескалира в брачен конфликт извън контрол. Тя била търпелива към него и мила. Вместо да критикува, да му се подиграва и да му натяква за неговия избор, който непременно би ги разделил, тя избрала да продължи да му отговаря в любов. Поради нейното отношение към него, във времето той разбрал грешката в избора си и се върнал в църквата.

Научете повече за Управление на гнева.


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Мъртво раждане
Вербална злоупотреба
Самоубийство на дете
Пристрастяване към телевизия
Пораснали деца на алкохолици
Как да управляваме Синдрома на дефицит на вниманието
Справяне с развода
Неомъжена жена
Въпроси относно развода
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Конфликт в брака to My Google!
Add Конфликт в брака to My Yahoo!
XML Feed: Конфликт в брака
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.