Clicky

Conflictele in Familie

Conflictele in Familie

 - Gaseste Pace
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Conflictele in Familie

Conflictele in Familie – Ce sunt ele?
Conflictele in familie variaza in functie de oamenii implicati in ele. Tulburarea poate fi produsa de un sot workaholic a carui sotie se simte singura sau resemnata fata de el (si serviciul care il desparte de ea) sau de copiii care sunt o sursa continua de conflict si exasperare datorita faptului ca parintilor le lipsesc aptitudinile corespunzatoare de a fi parinti, sau de familii mixte in care un parinte vitreg sau copiii vitregi sunt sursa conflictului in familie. In alte familii, cuplurile si familile sunt terorizate de abuz verbal, emotional si fizic.1

Daca te afli intr-un conflict in familie, fii incurajat de faptul ca exista speranta pentru situatia ta, indiferent daca tu esti problema sau altcineva a cauzat conflictul din casa ta.


Conflictele in Familie – Un exemplu personal
Inainte sa devin crestin, am trait zece ani cu un alcoolic care a fost abuziv verbal si emotional. In cele din urma m-am saturat de conflictele repetate si l-am lasat pe el, cat si modul de trai trist si gol (am fumat tigari si marijuana, si am fost o betiva inraita).

Odata ce l-am lasat, m-am gandit ca in timp cicatricele mele emotionale se vor vindeca, insa, dupa ce m-am casatorit, mi-am dat seama ca ele sunt inca dureroase si nevindecate. A fost nevoie de multa dragoste, rugaciune, incredere si rabdare din partea sotului meu si a mea pentru a rezolva problemele conflictelor in familie care au venit odata cu mine in casatorie.

Indiferent daca numai tu cauti solutii pentru conflictele din familie sau si partenerul tau, si alti membrii ai familiei vor sa traiasca in armonie, exista masuri pe care le poti lua imediat pentru inceputul schimbarii comportamentului tau si raspunsului tau la comportamentul partenerului si familiei.


Conflictele in Familie – Crearea armoniei in casa ta
In casnicia mea eu nu doar am adus durerea vietii cu un alcoolic, dar am descoperit si ca egoismul si mandria mea sunt cauzele conflictului din familie (Iacov 4:1-10). Cautand sa ma eliberez de amandoua, Dumnezeu mi-a dat intelepciune (Iacov 3:13-18, Coloseni 3:16) in timpul studiului meu personal al Bibliei, sa inteleg ca nu am practicat strategiile biblice enumerate mai jos.2 Le-am pus in aplicare in relatiile mele cu sotul si familia, si am descoperit ca sunt foarte eficiente pentru rezolvarea conflictului cand sunt folosite cu rugaciune, sarguinta si energie.

  • Obisnuieste-te sa te gandesti ce este mai bine despre sotul/sotia si familia ta (1 Corinteni 13:7). De exemplu, in loc sa te gandesti la sosetele sotului tau aruncate pe jos – din nou – numai sa te enervezi, adu-ti aminte cat de mult a muncit el astazi, ce multe aduce in casa, si ca probabil el doar a uitat sa le ia.

  • Numara binecuvantarile tale (Filipeni 4:6, Coloseni 3:17). In loc sa te plangi de ce iti lipseste, aminteste-ti – si fii multumitor pentru – tot ce ai.

  • Fii ajutor, mangaiere, incurajare si o prezenta placuta pentru familia ta (Matei 7:12, Iacov 3:8-10). Daca vei fi un ajutor, vei oferi mangaiere, vei spune un cuvant de incurajare, vei fi politicos si optimist, vei vedea probabil ca familia ta va incepe sa-ti raspunda si cu acelasi gen de comportament, si reciproc.

  • Fii gata sa admiti ca ai gresit – si fii gata sa-ti ceri iertare (Iacov 1:19-20, Efeseni 4:26-27, Proverbe 29:11). Nu doar vei repara spartura din relatia ta, ci vei lasa un exemplu pentru sot/sotie, copii si intreaga familie.

Conflictele in Familie – Pasi agresivi spre stricarea ciclului
Daca situatia ta este una de conflicte repetate in familie, care iau amploare, atunci tu sau partenerul tau poate trebuie sa studiati tehnicile de stapanire a maniei sau daca copii tai sunt cauza conflictelor, invata despre stapanirea maniei de catre parinti. Conslierea familiala este o optiune atunci cand toti doriti sa lucrati in echipa pentru a rezolva problemele, iar daca conflictul in casatorie este o dificultate, consilierea de cuplu poate fi cheia restaurarii si reaprinderii dragostei unuia pentru celalat.

Fiindca intelepciunea lui Dumnezeu este cea mai buna temelie pe care putem cladi vieti pline de dragoste si pace, haideti sa ne intoarcem din nou la Biblie pentru a ne elibera inima de conflictul familial.

“Caci firea pamanteasca pofteste impotriva Duhului, si Duhul impotriva firii pamantesti: sunt lucruri protivnice unele altora, asa ca nu puteti face ce voiti. Si faptele firii pamantesti sunt cunoscute, si sunt acestea: ... vrajbile, certurile, zavistiile, maniile, neintelegerile, dezbinarile, certurile de partide, pizmele... Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor... Daca traim prin Duhul, sa si umblam prin Duhul. Sa nu umblam dupa o slava desarta, intaratandu-ne unii pe altii, si pizmuindu-ne unii pe altii” (Galateni 5:16-26)

Cum Poate Dumnezeu sa ma Ajute?

1 Daca traiesti intr-o situatie abuziva, ar trebui sa cauti rapid siguranta si protectie de abuzator. Dumnezeu a stabilit autoritati (Romani 13:1-5) – politia, judecatorii si tribunalele – pentru a te proteja pe tine si familia ta de abuz. Pentru Dumnezeu nu doar este importanta siguranta ta, ci El a facut responsabilitatea oficialitatilor care aplica legea sa te protejeze pe tine si pe cei dragi ai tai, cat si sa pedepseasca abuzatorul.

2 Un alt principiu pentru rezolvarea conflictului este sa elimini cuvantul “dar” din vocabularul tau. Cand spui acest cuvant, tu anulezi tot ce este inaintea lui “dar”. De asemenea, iti anulezi scuzele cand adaugi un motiv – dupa “dar” – pentru tot ce ai facut. De exemplu, “Imi pare rau pentru tipat, dar daca nu ma exasperai, nu as fi tipat”. In cazul acesta, cheia este sa-ti cer iertare pentru comportamentul tau, in loc s-o asociezi – si s-o ciuntesti – cu o acuzatie.


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Abuzul in Casatorie
Conflictele in Familie
Femeia Nemaritata
Consiliere Crestina de Cuplu
Avortul in Faza Tarzie
Familii Mixte
Consilierea Crestina de Familie
Copiii Parintilor Alcoolici
Depasirea Divortului
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Conflictele in Familie to My Google!
Add Conflictele in Familie to My Yahoo!
XML Feed: Conflictele in Familie
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.