Clicky

Descurajare

Descurajare

 - Gaseste Speranta
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Descurajare

Descurajarea – Realitatea
Fiecare va fi descurajat cel putin intr-un moment din viata. Totusi, modalitatea in care gestionam descurajarea, ne va distinge unii de altii.

Dictionarul defineste descurajarea in felul urmator: “un sentiment de disperare in fata obstacolelor; o stare de buimacire, perplexitate, pierderea entuziasmului, curajului sau energiei”.

Descurajarea are loc in toate domeniile vietii. Un angajat face totul cat mai bine cu putinta ca sa asigure un profit de succes departamentului sau, iar ca rasplata, obtine un raspuns negativ in locul unei aprecieri din partea superiorului sau. Visurile de casnicie ale unei femei se sfarsesc atunci cand afla ca sotul ei ii este infidel. Ea traieste in profunzime chinurile descurajarii. Un cuplu sufera de al doilea avort spontan in timp ce incearca sa aiba copil. Toti acesti oameni au de a face in mod diferit cu descurajarea, dar unii pot ajunge atat de descurajati si suparati, incat sa incerce sa-si ia viata.


Descurajarea – Semnele
Exista cateva semne ale descurajarii:

  • Insomnia – mintea si sufletul sunt pline de ingrijorari.
  • Nelinistea – absenta linistiii si oboseala.
  • Automultumire – piederea apetitului si interesului fata de mancare chiar daca nu ai mancat de mult.
  • Gandurile negative – ultimele ganduri sunt cele de suicid.
Daca traiesti chinurile descurajarii si te simti neputincios in aceasta situatie, te incurajam sa cauti consiliere.


Descurajarea – Solutiile
Intrebarea este: De ce descurajarea ne chinuie pe multi din noi?

Daca ne uitam in Biblie, vedem ca descurajarea a existat din Geneza (inceputul tuturor lucrurilor) si poate fi gasita la multi oameni de-a lungul Bibliei. Diavolul a invatat sa atace mintile oamenilor, facandu-i descurajati si in cele din urma deprimati. E scopul lui de a-i amagi pe oameni si de a-i descuraja.

Insa, Isus Cristos a venit sa ne izbaveasca din aceste atacuri ale mintii. Isus a identificat si numit lucrurile care de multe ori duc la descurajare – avaritia (dorinta lacoma de a avea mai multa bogatie), rautatea distructiva si periculoasa, inselaciunea; comportamentul desfranat (curvia, preacurvia), furtisagurile, ochiul rau (invidia), calomnia, hula (vorbirea rea, relatarea gresita rautacioasa, necinstea), mandria, trufia (pacatul unei inimi ridicate impotriva lui Dumnezeu si a omului), nebunia (prostia, lipsa sensului, nesabuinta, nechibzuinta) (Marcu 7:18-23). Isus ne-a spus sa ne pastram mintile si inimile curate si sa indepartam acele influente negative din mintile noastre. El doreste sa avem pace deplina.

Isus nu ne promite o viata perfecta pe pamant, insa doreste sa avem un echilibru in viata si promite sa ne poarte de grija in vremurile grele. Vom trece prin unele situatii si incercari care vor vrea sa ne fure bucuria. Si totusi, ni se promite victoria asupra lor in aceasta lume!


Descurajare – Focalizeaza-te asupra acestor lucruri
Striga la Dumnezeu si spune-I despre chinul tau – Psalmul 69:1-2 spune: “Scapa-ma, Dumnezeule, caci imi ameninta apele viata. Ma afund in noroi si nu ma pot tine; am cazut in prapastie si dau apele peste mine” (Vezi de asemenea: Psalmul 51:1-18, Psalmul 32:3-8).

Da-I lui Dumnezeu ingrijorarea ta – 1 Petru 5:7 spune: “Aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El Insusi ingrijeste de voi” (Vezi de asemenea Filipeni 4:6-7, Proverbe 3:5-6, Matei 6:33-34).

Roaga-L sa-ti dea pace – Ioan 16:33 spune: “V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine. In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea ” (Vezi de asemenea: Isaia 26:3-4, Filipeni 4:6-8).

Gaseste Speranta!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Tehnica de Control a Maniei
Vinovatia
Confruntare cu Moartea
Biruieste Frica
Atacuri de Panica
Sentimentul de Singuratate
Vindecarea unei Inimi Frante
Teama de Despartire
Tulburarea Obsesiv-Compulsiva
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Descurajare to My Google!
Add Descurajare to My Yahoo!
XML Feed: Descurajare
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.