Clicky

Tulburarea Obsesiv-Compulsiva

Tulburarea Obsesiv-Compulsiva

 
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Tulburarea Obsesiv-Compulsiva

Tulburarea Obsesiv-Compulsiva: Ce inseamna aceasta?
Tulburarea Obsesiv-Compulsiva (TOC) este o tulburare psihologica si neurologica cand o persoana are fie ganduri si/ori actiuni compulsive ori ganduri obsesive. Persoana respectiva poate suferi de anxietate ori depresie severa ca si rezultat al nivelului de compulsie.

Multi clinicieni cred ca Tulburarea Obsesiv-Compulsiva are legatura cu nivelul de serotonina in creier, datorita faptului ca in oamenii cu TOC a fost gasit un nivel scazut de serotonina. Persoana respectiva ar vrea sa scape de aceste tendinte, dar este incapabila sa o faca. El sau ea pot fi obsedati cu spalarea mainilor, asezarea lucrurilor in ordine, pasirea pe crapaturile trotuarului, si asa mai departe. Este important de observat ca exista modalitati de tratament eficient al acestei tulburari.


Tulburarea Obsesiv-Compulsiva: Care sunt simptomele?
Daca crezi ca suferi de Tulburare Obsesiv-Compulsiva, cum o poti recunoaste? Unele din cele mai obisnuite simptome sunt:

  • Teama de bacterii
  • Teama de pierdere a controlului
  • Teama de tendinte agresive
  • Ganduri interzise
  • Facerea excesiva a unui singur lucru
  • Petrecerea orelor in sir facand ceva sa iasa perfect
Daca experimentezi aceste simptome, ia legatura cu un specialist. Incepe cu medicul tau de familie. El te poate directiona spre un specialist.


Tulburarea Obsesiv-Compulsiva – Poate fi tratata? Doar eu am aceasta tulburare?
Tulburarea Obsesiv-Compulsiva poate fi tratata. Uneori, ea este tratata cu medicamente sau cu terapie. De multe ori, terapia si medicamentele sunt folosite impreuna avand rezultate mari. Totul depinde de ce va stabili medicul ca e cel mai bine in cazul tau. Poti incerca o combinatie inainte de a gasi ceva ce va functiona cel mai eficient pentru tine.

Cu totii ne simtim singuri cand ne luptam cu o problema asemenea TOC. Tu nu esti singur. Aproximativ o persoana din 50 s-a confruntat cu TOC intr-un moment al vietii. Incearca sa te alaturi unui grup de sprijin, pentru a discuta sentimentele tale cu oameni care se pot identifica cu ceea ce te confrunti tu. Poti invata multe despre TOC de la astfel de grupuri.

Doctorii nu sunt siguri daca TOC se transmite la copii. Se pare ca ea apare in viata mai devreme, si cel mai probabil sa fi trecut de la o generatie la alta. Doctorii nu au localizat nici o gena care sa indice ca TOC este ereditara prin natura ei.

Medicii cred ca TOC poate incepe oricand, de la varsta prescolara pana la maturitate. In general, semnele apar inainte ca o persoana sa ajunga la 40 de ani. TOC poate fi deseori nerecunoscuta multi ani.


Tulburarea Obsesiv-Compulsiva – O poveste personala
Suferinta de la Tulburarea Obsesiv-Compulsiva a influentat fiecare domeniu din viata mea – serviciul, familia si viata mea personala. M-am luptat cu aceasta in fiecare zi. Am irosit asa de mult refacand lucrurile si verificand orice de doua, chiar de trei ori.

Dumnezeu m-a eliberat de starea aceasta disperata si mi-a dat sansa de a trai o viata normala. Am invatat ca Isus Cristos a murit pe cruce ca pacatele mele sa fie iertate si eu sa am viata vesnica.

Eu nu mai traiesc in aceasta stare disperata de confuzie si tulburarea aceasta nu mai are aceeasi putere asupra mea. Am invatat ca in Cristos nu este nici o condamnare, inclusiv pentru fiecare pacat, chiar si pacatele pe care le repet. Prin Isus, eu am speranta.

Isus Cristos nu ma va parasi niciodata si eu nu-mi pot pierde niciodata mantuirea fiindca ea nu este bazata pe performantele mele.

Domnul Isus Cristos vrea sa-ti dea pace deplina a mintii asa cum mi-a dat si mie. Ii vei permite sa intre in viata ta? Un verset pe care il gasesc folositor este Filipeni 4:6-7: “Nu va ingrijorati de nimic; ci in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri. Si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Cristos Isus”. Inca mai am lupte spirituale, dar acum stiu ca sunt pe calea cea buna.

Invata Mai Multe Despre Cum Poti Avea Pace Deplina A Mintii


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Teama de Despartire
Sindromul Post-Avort
Sentimentul de Singuratate
Biruieste Frica
Depasirea Depresiei
Descurajare
Valoare de Sine
Semnele Depresiei
Vinovatia
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Tulburarea Obsesiv-Compulsiva to My Google!
Add Tulburarea Obsesiv-Compulsiva to My Yahoo!
XML Feed: Tulburarea Obsesiv-Compulsiva
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.