Clicky

Пристрастяване към порно

Пристрастяване към порно

 - Проблем ли е?
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Пристрастяване към порно

Пристрастяване към порно – какво представлява?
Порно зависимостта е определена подкатегория на сексуалното пристрастяване. В порно зависимостта основния фокус на пристрастяване е порнографска литература или изображения. Порно зависимостта е посочена като „процесно” пристрастяване, където еуфоричното чувство – или възбудата – идва от химични вещества, изпускани от мозъка, а не от външен източник като наркотици или алкохол. Умът постепенно свиква с освобождаването на тези химикали, той търси продължителни източници на тази възбуда. За порно пристрастения тази възбуда идва от визуален стимул на гледане на порнографски списания, филми, книги или уеб сайтове. Този стимул е обикновено, но не винаги, придружен от мастурбация.

Порнографията се определя като неприлична литература или изкуство. И така какво е неприлично? Неприличното се определя като противно на приличието. Така че какво е благоприличие? Както виждате, това може да продължи още и още. Ето защо законите за неблагоприличие в САЩ са били много трудни за прилагане. За нашите цели, ние ще определим порнографията като всеки писмен, рисуван (включително цифрови графики) или фотографски материал, който има за цел да предизвика сексуална стимулация. Така че от това определение всичко, което е сексуално възбуждащо, може да се нарече порнография. Целта на тази дефиниция е да се разгледа влиянието на порнографията върху индивида, а не да предостави някакъв вид правна рамка за контрола на тези материали.


Пристрастяване към порно – какво го причинява?
Както при сексуалната пристрастеност, порно зависимостта рядко е причинена само от един фактор, но е по-вероятно изграждането на условия с течение на времето. Причините могат да включват гледането на порнографски изображения в ранна възраст, дълбока несигурност и / или страх от отхвърляне във връзките или минали травми като физическо и / или сексуално насилие. В допълнение към тези причини, порно зависимостта се подхранва от себе си и е прогресивна по природа. Човек губи чувствителността към изображенията, които гледа, и постоянно се нуждае от повече нови образи. В допълнение, след като гледа по-графични изображения на сексуална активност, обикновената голота вече не е толкова възбуждаща. В някои случаи тази прогресия в по-хард порнография може да доведе до незаконни действия, като порно с насилие или детска порнография.


Пристрастяване към порно – защо е проблем?
Проблемът с порно зависимостта е най-вече от променено възприятие. Продължителното излагане на порнография променя възгледа на потребителя за хората около него. Мъже, използващи порнография, са склонни да виждат жените като сексуални обекти, а не като ценни хора, които да бъдат почитани и уважавани. В брачните взаимоотношения порнографията може да отвори пропаст между мъжа и жената. Въпреки че може да се използва първоначално, за да увеличи „възбудата” в брака, прогресивния характер на порнография може да поведе връзката по пътеки, по които единия партньор може да не желае да пътува.


Пристрастяване към порно – какво следва?
Първото нещо, което да трябва да направите, е да определите дали използването на порнография се е превърнало в пристрастяване. Уебсайтът за сексуална пристрастеност съдържа редица въпроси, за да ви помогне да разберете дали имате проблем. Ако имате проблем, потърсете помощ от многото налични източници. Това може да включва получаване на филтриран интернет достъп (от вашия интернет доставчик или от трета страна филтър), онлайн помощ за сексуални зависимости или консултации с християнски съветник с опит в проблеми, свързани със сексуално пристрастяване. И, най-важното, потърсете надеждата, че живота ви може да се промени в положителна насока.

Прочетете повече!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Възстановяване

Преживели сексуална злоупотреба
Пристрастяване към порно
Лечение на сексуална пристратеност
Помощ при злоупотреба като дете
Преживели изнасилване
Мразя живота си
Пристрастеност към мастурбация
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Пристрастяване към порно to My Google!
Add Пристрастяване към порно to My Yahoo!
XML Feed: Пристрастяване към порно
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.