Clicky

Християнско брачно съветване

Християнско брачно съветване

 
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Християнско брачно съветване

Християнско брачно съветване – целите
Християнското брачно съветване е инструмент, за да се помогне на хората в конфликтни отношения да се научат да се разбират един друг и Бог по-добре. Вие може би си мислите: „Аз не се нуждая от съветване. Мога много добре да реша собствените си проблеми.” Но ако вие сте тук, посещавайки този сайт, най-вероятно сте в ситуация, която ще се подпомогне от външна гледна точка. Християнското брачно съветване може да ви помогне да видите какво Бог иска от вашия брак.

Християнското брачно съветване обикновено включва три основни области: 1) проблеми или въпроси като цяло, като трудност в общуването, загуба на близост и т.н. 2) лични проблеми, които се развиват или настъпват в рамките на брака. 3) загуба на чувството за Божиите принципи за брака.

Необходимостта от семейно консултиране не може да се подчертае достатъчно, дори и за християните, защото ние живеем в един свят, който често насърчава унищожаването на брака. Като християни, ние допълнително разпознаваме наличието на враг, дебнещ да погълне (1 Петър 5:8) бракове. От самото начало бракът е част от Божия план за Неговото творение и Сатана е яростно срещу тази ценна традиция. Ако имаме нужда от доказателство, че сме в беда, просто погледнете числото разводи, и в християнските и в нехристиянските среди.


Християнско брачно съветване – проблеми или въпроси
Християнското брачно съветване се стреми да определи проблеми и въпроси. Ако проблемите не се разглеждат своевременно, те могат да тлеят и да внесат по-голяма разруха в брака. Въпреки че проблемите са обичайни за всеки брак, християните разполагат със средства за тяхното решаване. Мислете за това като отстраняване на вирус, преди да е завзел телата ни. Подходящият отговор може да не попречи на вируса, но той може да ни помогне да устоим на бурята и да излезем по-силни накрая.

Така че в брака е важно да се признаят и разпознаят проблемите рано. Брачното съветване насочва вниманието към тези проблеми и спомага за тяхното разрешаване. Преобладаващите проблеми включват слаба комуникация, липса на близост и интимност, заяждане или гняв.

В основата на много от тези проблеми е гордостта. Ние често смятаме, че можем да решим собствените си проблеми. Това може да утежни положението в брака, особено когато единия партньор признае необходимостта от помощ, а другия отказва. Библията ни учи да изпитваме себе си (2 Коринтяни 13:5). Този принцип включва и брака, така че ако има въпроси, които трябва да се решат, съветването е добър избор.

Когато съпрузите търсят Бог и са отворени за съветване и мъдрост, те обнадеждават тяхното положение и показват на останалите, че Бог може също да им помогне.

Проблемите могат да бъдат сродни, в резултат на незнание как да си взаимодействаме, независимо дали емоционално, интелектуално или физически. Други сериозни проблеми, които биха могли да се развият, могат да бъдат лъжа, прелюбодеяние, порнография, емоционални рани, психични заболявания и т.н. Когато тези проблеми не са решени, те представляват потенциална заплаха за разпадане на брака.


Християнско брачно съветване – Божиите принципи за брака
Християнското брачно съветване ни помага да пренаредим приоритетите си. Лесно е за нас да се разсеем и да изгубим представа какво и кое е важно. Освен че ни помага да намерим решения на проблеми и въпроси, християнското съветване може да осигури и техники за изграждане на брака и взаимоотношенията. Предлагайки ни предписания от Божието Слово, доброто християнско брачно съветване може да помогне да премахнем „вирусите”, които засягат и нарушават нашите взаимоотношения.

Християнското брачно съветване може да ни помогне да се справим с проблемите, които заплашват да разкъсат живота ни. Ефективното съветване ни уверява, че Бог се грижи и че Той иска да бъде централна част в нашия брак. Можем да научим принципите от Божието Слово и те ще ни напомнят в идните дни за Божия идеал за съпрузи и съпруги (Ефесяни 5:21-33; 1 Петър 3:1-11). Християнските брачни съветници споделят и стимулират тези правила.

Как е бракът ви? Има ли вирус, който заплашва да разруши? Има ли нужда вашата връзка от преустройство? Вие и вашия партньор следвате ли библейските принципи?

Светско и християнско съветване – разликите


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Справяне с развода
Справяне с разделянето
Самотен родител
Как да управляваме Синдрома на дефицит на вниманието
Християнско брачно съветване
Вербална злоупотреба
Самоубийство на дете
Въпроси относно развода
Комбинирани семейства
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Християнско брачно съветване to My Google!
Add Християнско брачно съветване to My Yahoo!
XML Feed: Християнско брачно съветване
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.