Clicky

Пристъпи на паника

Пристъпи на паника

 - Предотвратяване
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Пристъпи на паника

Пристъпи на паника – обичайния сценарий
Помислете над този общ сценарий на пристъпи на паника: Събуждате се посред нощ с болезнено пристягане в гърдите. По-лошо от болката е ужасното лошо предчувствие, което ви спохожда, докато си лежите и се чудите какво става. Главата ви започва да пулсира и бързо следва гадене. Чудите се дали имате остро стомашно разстройство ... или ... може да е сърцето ви?

Страхът засилва болката. В отчаяна нужда от успокоение събуждате жена си, надявайки се тя да ви утеши. Вместо това, тя скача от леглото и настоява да отидете до спешното отделение. Докато тя ви бута към предната врата, вие започвате да се тресете и се задъхвате за въздух. В болницата, след като лекарят провежда няколко рутинни теста, той заявява, че сърцето ви е толкова силно, колкото на вол. Дали той не измърмори нещо за пристъп на паника? Той ви изпраща у дома с няколко хапчета, за да можете да се успокоите и заръки да се свържете с вашия лекар на сутринта, за да ви проследи по-нататък.


Пристъпи на паника – защо аз?
Всички знаят какво е инфаркт и жертвите му бързо предизвикват подкрепа и съчувствие от семейство и приятели. Но какво се случва, когато някой изпитва пристъпи на паника?

Много хора гледат на пристъпите на паника като признак на слабост или психологически проблем, който е "изцяло в главата." Жертвата на такъв пристъп често се пита: "Защо аз? Аз съм силен, успял, способен човек." За съжаление, хората не отдават нужното значение на пристъпите на паника. Всъщност, силните, обикновени типове са най-склонни към панически разстройства.


Пристъпи на паника – информация и предотвратяване
Пристъпите на паника са утежнени отговори на стреса. Те са начин тялото да получи вниманието на човек, който не се справя добре със стресови ситуации. Ефектите на паника обикновено не се преживяват насред кризата, а по-късно, след като адреналина си е свършил работата и е оставил своята визитна картичка.

Най-често срещания подход за управление на стреса включва и поведенчески стратегии и процеси за здравословно мислене. Отделяне на време да "спрете и помиришете розите," научаване на начини за отпускане, редовни упражнения и достатъчен сън, всички са отличен начин да управлявате физически стреса. В края на деня дайте също така и време на ума си да се отпусне и пренасочи.

Библията е източник на божествена мъдрост за предотвратяване на паника. Във Филипяни 4:4-8 Бог обещава Неговия мир на всички, които уповават на Него насред бедствието и ежедневния стрес: „Радвайте се всякога в Господа; пак ще кажа: Радвайте се. Вашата кротост да бъде позната на всичките човеци; Господ е близо. Не се безпокойте за нищо; но във всяко нещо, с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение; и Божият мир, който никой ум не може да схване, ще пази сърцата ви и мислите ви в Христа Исуса. Най-после, братя, всичко, що е истинно, що е честно, що е праведно, що е любезно, що е благодатно, - ако има нещо добродетелно, и ако има нещо похвално, - това зачитайте.”

Пристъпи на паника – лична история. Аз започнах да чувствам стягане в гърдите и затруднено дишане. „Да не би да получавам сърдечен пристъп?” си мислех. Обзе ме силен страх. В желанието си да избягам, тръгнах от работа към болницата. Разбира се, лекарите не откриха нищо нередно. Месеци по-късно лекарите решиха, че преминавам през пристъпи на паника.

През следващите години аз научих как да се справям най-добре с пристъпите на паника. Открих спокойствие чрез вярата си в Бога. Исус казва: „... И ето Аз съм с вас през всичките дни до свършека на века.” (Матей 28:20). Аз съм спокоен да знам, че Исус е винаги с мен - дори и по време на пристъп на паника.

Аз незабавно започвам да се моля на Бог. Библията казва: "Всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас" (1 Петрово 5:7). Изборът на това да се довериш, вместо да се страхуваш, не е лесен, когато преминавам през пристъп на паника. Когато се моля по време на пристъп на паника, осъзнавам, че не съм сам. Божието утешително присъствие премахва жилото на атаката.

Ако не познавате Господ като ваш Спасител, вие трябва да помислите над това да намерите мир от паниката чрез любящите ръце на Исус. Аз започнах да познавам Господ чрез спокойствието и освобождението, които намерих в четенето на Библията по време на силен страх.

Въпреки че моя страх ме остави затворен в себе си, Бог докосна сърцето ми и ми даде сили да изляза извън моята зона на спокойствие. Аз знам, че Той може да направи това и за вас.

Научете повече за познаване на Божия мир!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Справяне със смъртта
Техники за управление на гнева
Маниакална депресия
Обсесивно-компулсивно разстройство
Преодоляване на завистта
Процесът на скърбене
Постабортен синдром
Признаци на депресия
Справяне с депресията
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Пристъпи на паника to My Google!
Add Пристъпи на паника to My Yahoo!
XML Feed: Пристъпи на паника
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.